Hívja jósainkat most! 0903 903 906
A hívás díja: 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)
 
 
 

A nevetés valóban gyógyít!

Nevetni akkor szoktunk, ha valamit humorosnak találunk, ha boldogok és elégedettek vagyunk. De mi történik akkor, ha éppen egy mély gödör fenekén csücsülünk, és semmi okot nem látunk a kacagásra?

 

Anna esete valójában akármelyikünkkel megtörténhetne – és meg is történik nap mint nap. Kérdés, hogy minket lesz-e, aki kiránt a gödörből?

nevetés valóban gyógyít 1

Anna negyvenes családanya, férje elhagyta, két gyerekét egyedül neveli, egész nap dolgozik, majd rohan, hogy az óvodába, iskolába érjen a kicsikért, akiknek még vacsorát is kell adnia, lefektetni – és ekkor, ahelyett, hogy magára fordíthatna egy kis időt, még várja a háztartás minden terhe és az egyensúlyozás a kifizetett és a még pénzre váró számlák között. Anna napjai az elmúlt időszakban zaklatottan, fáradtan teltek, már idejét sem tudta, mikor nevetett egy igazán jót.

Így telt el minden nap, amíg új kolléganő nem érkezett a céghez, ahol dolgozik. Éva ötven is elmúlt már, mégis mindenki utánafordult az utcán. Pedig nem szép: de ragyog belőle a boldogság, a vidámság, az életöröm. Anna először egyáltalán nem kedvelte, azt gondolta, Évának minden megadatott, könnyű élete van, azért ilyen vidám. Egyik nap, amikor már nagyon zavarta, hogy új kolléganője mindennek örül, mindenből viccet tud csinálni, és közben a munkáját is könnyedén elvégzi, nekitámadt. Szemére hányta, hogy eltereli a figyelmét, hogy el van kényeztetve, hogy henceg boldogságával, hogy mindene megvan, míg ő rosszul érzi magát az életében, és már semminek nem tud örülni. Éva ekkor mesélte el neki életét: férjét és kisfiát egy napon veszítette el tíz évvel ezelőtt, utána hónapokig pszichológushoz járt, hogy újjáteremtse önmagát, az életét – holott a sebek még mindig fájnak. De mégis: hisz benne, hogy ha nevet, ha próbálja boldogítónak látni az életet, akkor megtalálhatja még az elveszett boldogságot. Annának tetszett a gondolat, és napról napra több időt töltött Évával, aki boldogan segített neki, és akár munka után is vigyázott gyerekeire. A közös hétvégi programok során mindkét nő boldogabb lehetett végre, mint amilyenek addig voltak. A nevetés, a vidámság mindkettőjüket meggyógyította. Már csak a szerelmet hiányolják, de bíznak benne: az is eljön a maga idejében.

A nevetés valóban gyógyít

nevetés valóban gyógyít 2

A nevetés gyógyhatása régóta ismert, egyszerű biokémiai folyamatokkal is magyarázható: egy jóízű kacagás olyan anyagok termelődését indítja el agyunkban, szervezetünkben, amelyek hosszabb időre boldoggá tesznek, csillapítják a fájdalmakat és megerősítik az olyan viselkedésformákat, amelyekkel az örömöket keressük. A nevetés ezeken a folyamatokon keresztül gyorsítja az anyagcserét, a nevetés maga pedig csökkenti a vérnyomást, segít megbirkózni a stresszhelyzetekkel és az immunrendszer működésének is jót tesz.

Nézze meg az alábbi videót a nevetésről!

Nevetés trükkök

• Mindannyian tudjuk, milyen jó dolog nevetni. Nevetett mostanában úgy, hogy szinte már fájt? Lehet, hogy ez a fájdalom azt is jelezte, hogy nem nevet eleget?

• Nevessen – amikor és ahogyan lehet! Az egészséges nevetéshez egészséges attitűd kell. Mindig figyeljünk oda arra, hogy ne mások rovására nevessünk! Egy igazán szívből jövő kacagás nem bánthat meg másokat, inkább magához öleli, bevonja a környezetet.

• Ha úgy érzi, lehangolt, fáradt, szomorú, kezdjen mosolyogni. A tapasztalat érdekes: nem lehet igazán szomorúnak lenni, ha mosolyog. Próbálja ki most!

• Egyes kutatók szerint a nevetés olyan, mint egy belsőleg végzett edzés: megdolgoztatja az egész testet. Használja!

• Próbáljon humort találni a mindennapi elfoglaltságokban is. Ha nem reagál túlérzékenyen mások tetteire, szavaira, ha nem hagyja, hogy a hétköznapi bosszúságok magukkal rántsák, sokkal nyugodtabb, boldogabb ember lesz.

nevetés valóban gyógyít 3

KV

 
Kapcsolódó cikkek
Nagy Bandó András - Két sóhajtás nyomában

Nagy Bandó András - Két sóhajtás nyomában

Vendégségbe invitáljuk olvasóinkat Nagy Bandó Andráshoz.

Bővebben »

 
Ungár Anikó - Nem elég a piros kendőből zöldet varázsolni

Ungár Anikó - Nem elég a piros kendőből zöldet varázsolni

Tudja meg, hogyan teszi varázslatossá mindennapjait Ungár Anikó!

Bővebben »

 
 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

A 2021-es tavasz három Szuperholdja – Készülj fel, hogy be tudd fogadni különleges energiáikat!

A 2021-es tavasz három Szuperholdja – Készülj fel, hogy be tudd fogadni különleges energiáikat!

Idén tavasszal különleges csemegével ajándékozza meg az égbolt a csillagok és az asztrológia szerelmeseit. Egymást követő három Teliholdról van szó, amelyek áprilisban, májusban és júniusban lepnek meg minket. Ezek a Teliholdak egyben Szuperholdak is, így erőteljes hatással lesznek az érzelmeinkre és az életünkre.

Bővebben »

Így csalnak a csillagjegyek

Így csalnak a csillagjegyek

Sokan vitatják, hogy a monogámia biológiailag lehetséges-e. Ma észben tartjuk ezt az elméletet, ugyanis arról fogunk beszélni, hogy az egyes csillagjegyek hogyan csalják meg a párjukat egy kapcsolatban. Persze egyáltalán nem szükségszerű, hogy mindenki meg fogja egyszer csalni a társát, de ha végül megtörténik, ennek a módját elárulja az egyén csillagjegye.

Bővebben »

 
Gyakran álmodsz? Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szimbólumokat az álmaidban!

Gyakran álmodsz? Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szimbólumokat az álmaidban!

„Az álom ablak, melyen által. Lelkünk szeme jövőbe néz.” – írja Petőfi Sándor Jövendölés című versében. Az álmaink tudat alatt hívják fel a figyelmünket bizonyos dolgokra az életünkben. Érdemes figyelni rájuk, hiszen így sokkal jobban megérthetjük magunkat és az életutunkat.

Bővebben »

 
Milyen típusú intelligencia jellemez a csillagjegyed alapján?

Milyen típusú intelligencia jellemez a csillagjegyed alapján?

Mindegyik csillagjegynek megvan a saját intelligencia-típusa, ami jellemző rá. És ha hiszed, ha nem, az asztrológiában ugyanez vonatkozik az elemekre és bolygókra is. Ha pedig ezeket a tényezőket kombináljuk, akkor ez ad meg bizonyos tulajdonságokat a személyiségre vonatkozóan minden egyes csillagjegy esetében.

Bővebben »

 
Rituálék és szokások a tavasz ünneplésére

Rituálék és szokások a tavasz ünneplésére

Sokféle rituálé és hagyomány létezik a tavasz ünneplésére. A több hónapos téli időszak és a napfény hiánya bizony még inkább felerősíti az emberekben a tavaszvárás örömét. Biztosan te is alig várod, hogy levehesd a csizmát és a téli kabátot, de már érkezik a tavasz és hamarosan kopogtat az ajtódon. Megtelnek a parkok emberekkel és mindenki élvezi a napfényt és a kellemes időt – sőt, még szerelem is a levegőben van.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Zsóka Együttérző Jós

Zsóka

Kivételes asztrológus gyerekekkel kapcsolatos ügyekben. Asztrológiával, számmisztikával, és kártyával is dolgozik.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0903 903 906 - Mellék: 537

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)

Leila Médium Jós

Leila

Kártyával és ingával segítek a hozzám fordulóknak. A szerelmi problémák szakértője vagyok. Párkapcsolati trénerként é...Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0903 903 906 - Mellék: 301

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)

Ibolya Együttérző Jós

Ibolya

Asztrológus. Munkája célja, hogy a szabad akaratot is figyelembe véve segítse a hozzá fordulókat.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0903 903 906 - Mellék: 555

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)

Mezei Márti Együttérző Jós

Mezei Márti

Sorselemző, kiváló tarot kártya jós és számmisztikus, karmaszámmisztikus.Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0903 903 906 - Mellék: 566

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)