Hívja jósainkat most! 0903 903 906
A hívás díja: 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)
 
 
 

Elégedettség – Hogyan legyél boldog azzal, amid van

Az ünnepi időszak alapvetően és leginkább a hálára fókuszál, de ennek van egy árnyoldala is sajnos. Ilyenkor ugyanis sokkal hajlamosabbak vagyunk másokhoz hasonlítgatni, másokhoz mérni magunkat: mi az, ami nekünk nem sikerült, neki viszont igen, ő miért több mások szemében, mint mi és még sorolhatnánk. Mindez pedig általában akkor következik be, amikor boldogtalanok vagyunk és elégedetlenek az életünkkel. A jó hír azonban az, hogy az egész csak a perspektívádon múlik!

 

Az év vége közeledtével egyre gyakrabban kaphatod magad azon, hogy arról morfondírozol, mennyire vagy elégedett az életeddel. Bár mindig van feljebb és a lehetőséged is mindig adott, hogy változtass, valószínűleg már most is rengeteg jó dolog van körülötted. Csak egy pillanatra meg kell állni és meglátni, meghallani, megérezni.

Légy hálás

Az alábbiakban 5 tippet olvashatsz, amelyek segítenek abban, hogy jobban tudj örülni mindannak, amid van!

1. Számold össze, mennyi mindenért vagy hálás (szó szerint!)

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb témája volt az önismereti, pszichológiai és spirituális gondolkodóknak a hála. Hálásnak lenni manapság nagyon trendi. Nem véletlen, ugyanis számos kutatás és tanulmány bizonyította be, hogy a boldog élet egyik kulcsa a hála. Ha nem, vagy csak alig vagy elégedett az életeddel, akkor állj meg egy pillanatra és nézz körül, majd kezdd el megnevezni mindazt, amit nagyszerűnek tartasz magad körül. Gondolj csak bele: lélegzel, valószínűleg minden segítség nélkül. Hihetetlen! Kis dolog, de annyira természetesnek vesszük, hogy eszünkbe sem jut. Folytasd a sort, nyugodtan számold bele az ilyen evidens és jelentéktelennek tűnő dolgokat is! Például: „van még egy kis csoki a spájzban”, „nem fázom, pedig odakinn már nagyon hideg van”… Végezd el ezt a gyakorlatot minden nap, és meg fogod látni, hogy már néhány nap múlva sokkal boldogabb leszel!

2. Fókuszálj a pozitív dolgokra!

Szinte mindig legalább kétféleképpen tekinthetsz minden helyzetre vagy körülményre, amellyel találkozol. Fókuszálhatsz arra, hogy mi az, ami nem működik és mi történik majd a jövőben. Ez a rosszabb megoldás! Hiszen összpontosíthatsz azokra a dolgokra is, amikért hálás vagy, ami most megfelelő számodra és milyen lehetőségeket tartogathat neked még az élet. Ez egy állandó választás, amit pillanatról pillanatra meg kell újítani: optimista vagy pesszimista legyek? Persze azért mindezt a realitás talajáról kell megközelíteni, hiszen nyilvánvalóan nem fogsz örömödben ugrálni, ha épp elbocsátanak a munkahelyedről vagy a partnered elhagy, de a kihívásokat inkább lehetőségeknek tekinted, akkor sokkal elégedettebb leszel, ráadásul sokkal könnyebben fel is dolgozhatod az ilyen eseményeket.

3. Maradj a pillanatban!

Elégedettnek lenni azzal, amid van azt jelenti, hogy a jelenben élsz. Semmi értelme a múltban elkövetett hibákon rágódni, el ne jött lehetőségek miatt szomorkodni vagy épp az eljövendő események miatt aggodalmaskodni. Ezek csak megzavarnak és eltávolítanak a jelentől. Márpedig minden, ami körülötted történik az a jelenben történik, összpontosíts hát te is arra!

4. Korlátozd a közösségi médiával töltött időd!

Sajnos mindannyiunk böngészőjében és telefonján megtalálható a „legjobb” eszköz, amivel könnyen másokkal hasonlíthatjuk össze magunkat – nevezetesen a Facebook, az Instagram és a hírességek videó bejegyzései. Ha azonban állandóan arra emlékeztetnek ezeken a platformokon, hogy mások milyen boldog, gazdag, kalandos és mókás életet élnek, ha olyan fotókat látsz folyamatosan, amelyek csak a szépet és a jót mutatják, akkor bizony nagy kihívás elégedettnek lenni. A közösségi média folyamatos görgetését és a celeb hírekre szánt időt csökkentve azonban gyorsan helyreállíthatod az egyensúlyt magadban.

5. Képzeld magad mások helyzetébe!

Ha úgy érzed, hogy minden elromlott az életedben és már teljesen kilátástalannak látod a helyzeted, akkor próbáld meg beleképzelni magad valaki más helyzetébe! Gondolj bele, hogy milyen lehet, amikor valakinek nincs hol laknia, nincs pénze élelmiszerre vagy nincs pénze befizetni a számláit. Amennyiben nehezen tudod beleképzelni magad mások helyzetébe és nyitott vagy rá, akkor önkénteskedhetsz is, így testközelből figyelheted meg a nálad rosszabb helyzetben lévőket. Azon túl pedig, hogy könnyebben belátod, vannak nálad nehezebb helyzetben élők is, a hasznosság érzeted is nőni fog. Jó lecke látni azt, hogy mennyire hálásak és elismerőek tudnak lenni, akiknek szinte semmijük sincs. Azonnal rá fogsz ébredni, hogy mennyi minden van, amiért igazán hálás lehetsz!

 
Legolvasottabb cikkeink
A csillagjegy, akivel sosem szabad összejönnöd

A csillagjegy, akivel sosem szabad összejönnöd

Néhány kapcsolat egyszerűen nem akar összejönni. Bármennyit dolgoztok rajta, egyszerűen nincs meg benne az a szikra, ami a rózsaszín köd eloszlása után is életben tartaná. Folyamatosan félreértitek egymást, és apróságokon is összekaptok, ami előbb-utóbb végül szakításhoz fog vezetni. Talán nem is érted, mi nem működött köztetek, hiszen szerettétek egymást. Nos, a helyzet az, hogy bármennyire is próbálkozhatunk, mert léteznek csillagjegyek, akik kapcsolatából semmiféle jó nem sülhet ki.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Hogyan tisztítsd meg a munkakörnyezeted a negatív energiáktól?

Hogyan tisztítsd meg a munkakörnyezeted a negatív energiáktól?

Bármennyire is szeretnénk, hogy mindig pozitív dolgok vegyenek minket körül, sajnos gyakran találjuk magunkat olyan helyzetben, ami bizony tele van negativitással. Igaz ez a munkakörnyezetünkre is, hiszen életünk jelentős részé töltjük ki. Olykor vagy épp gyakrabban kihívást jelentenek munkatársaink, vagy egyszerűen csak a környezet, ami a munkahelyünkön övez minket.

Bővebben »

Mi az, amiért a leginkább kiállsz? - A csillagjegyed elárulja!

Mi az, amiért a leginkább kiállsz? - A csillagjegyed elárulja!

Te miben hiszel? Biztosan hallottad már a mondást: „Ha nem hiszel valamiben, bedőlsz bárminek.” Az idézet szerzőjének személye erősen vitatott, jelentése azonban egyértelmű – akik kitartanak az elveik mellett, kevesebb eséllyel térnek le a számukra kijelölt ösvényről. Mindannyian rendelkezünk valamivel, amiben a végletekig bízunk, és a mindennapok során erőt merítünk belőle. Hogy ez mi, részben befolyással bír rá az asztrológia.

Bővebben »

 
Melyik édesanya típusba tartozol? - Megmondja a csillagjegyed

Melyik édesanya típusba tartozol? - Megmondja a csillagjegyed

A csillagjegyünk rengeteg dolgot elárul rólunk, de gondoltál már valaha arra, hogy ebbe az is beletartozik, hogy milyen anyatípusba tartozol? Lentebb olvashatod, hogy az egyes jegyeknek milyen előnyös és kevésbé előnyös tulajdonságaik vannak, amik az anyaszerepben kerülnek előtérbe. Szó sincs arról, hogy egyesek rossz szülők, egyszerűen csak vannak olyanok, akik tehetségesebbek másoknál.

Bővebben »

 
Így készül az újesztendőre a világ

Így készül az újesztendőre a világ

Minden kultúrában más és más módon készülnek az újév fogadására. Érdemes megnézni, hogyan is készülnek fel az elkövetkezendő évre a különböző országok.

Bővebben »

 
Mi motiválja leginkább a csillagjegyeket? – Kiderítettük az igazságot!

Mi motiválja leginkább a csillagjegyeket? – Kiderítettük az igazságot!

Születési dátuma alapján minden egyes ember besorolható a 12 csillagjegy valamelyikébe, és mindenki, aki ugyanazon csillagzat alatt született, osztozik bizonyos értékrendekben. Ennek megfelelően mindenki életében vannak olyan motívumok, amelyek motiválják a mindennapokban. Gondolkodtál már azon, hogy mi lehet ez? Derüljön most fény minderre!

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Evi Tisztánlátó Jós

Evi

Kártya jóslással, ezotériával, valamint lelki tanácsadással foglalkozom.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0903 903 906 - Mellék: 500

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)

Leila Médium Jós

Leila

Kártyával, ingával és rontás levétellel segítek a hozzám fordulóknak. A szerelmi problémák szakértője vagyok.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0903 903 906 - Mellék: 301

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)

Theresa Inspiráló Jós

Theresa

Született telepatikus képességekkel rendelkezik, elismert asztrológus, kártyajós. 30 éve segít a hozzá fordulóknak.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0903 903 906 - Mellék: 482

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)

Mária Tisztánlátó Jós

Mária

Gyertyalángból jósol. Nehezebb döntéseknél, fontos, problémás kérdéseknél a kristálygömbjét is használja.Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0903 903 906 - Mellék: 448

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)