Hívja jósainkat most! 0903 903 906
A hívás díja: 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)
 
 
 

Elégedettség – Hogyan legyél boldog azzal, amid van

Az ünnepi időszak alapvetően és leginkább a hálára fókuszál, de ennek van egy árnyoldala is sajnos. Ilyenkor ugyanis sokkal hajlamosabbak vagyunk másokhoz hasonlítgatni, másokhoz mérni magunkat: mi az, ami nekünk nem sikerült, neki viszont igen, ő miért több mások szemében, mint mi és még sorolhatnánk. Mindez pedig általában akkor következik be, amikor boldogtalanok vagyunk és elégedetlenek az életünkkel. A jó hír azonban az, hogy az egész csak a perspektívádon múlik!

 

Az év vége közeledtével egyre gyakrabban kaphatod magad azon, hogy arról morfondírozol, mennyire vagy elégedett az életeddel. Bár mindig van feljebb és a lehetőséged is mindig adott, hogy változtass, valószínűleg már most is rengeteg jó dolog van körülötted. Csak egy pillanatra meg kell állni és meglátni, meghallani, megérezni.

Légy hálás

Az alábbiakban 5 tippet olvashatsz, amelyek segítenek abban, hogy jobban tudj örülni mindannak, amid van!

1. Számold össze, mennyi mindenért vagy hálás (szó szerint!)

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb témája volt az önismereti, pszichológiai és spirituális gondolkodóknak a hála. Hálásnak lenni manapság nagyon trendi. Nem véletlen, ugyanis számos kutatás és tanulmány bizonyította be, hogy a boldog élet egyik kulcsa a hála. Ha nem, vagy csak alig vagy elégedett az életeddel, akkor állj meg egy pillanatra és nézz körül, majd kezdd el megnevezni mindazt, amit nagyszerűnek tartasz magad körül. Gondolj csak bele: lélegzel, valószínűleg minden segítség nélkül. Hihetetlen! Kis dolog, de annyira természetesnek vesszük, hogy eszünkbe sem jut. Folytasd a sort, nyugodtan számold bele az ilyen evidens és jelentéktelennek tűnő dolgokat is! Például: „van még egy kis csoki a spájzban”, „nem fázom, pedig odakinn már nagyon hideg van”… Végezd el ezt a gyakorlatot minden nap, és meg fogod látni, hogy már néhány nap múlva sokkal boldogabb leszel!

2. Fókuszálj a pozitív dolgokra!

Szinte mindig legalább kétféleképpen tekinthetsz minden helyzetre vagy körülményre, amellyel találkozol. Fókuszálhatsz arra, hogy mi az, ami nem működik és mi történik majd a jövőben. Ez a rosszabb megoldás! Hiszen összpontosíthatsz azokra a dolgokra is, amikért hálás vagy, ami most megfelelő számodra és milyen lehetőségeket tartogathat neked még az élet. Ez egy állandó választás, amit pillanatról pillanatra meg kell újítani: optimista vagy pesszimista legyek? Persze azért mindezt a realitás talajáról kell megközelíteni, hiszen nyilvánvalóan nem fogsz örömödben ugrálni, ha épp elbocsátanak a munkahelyedről vagy a partnered elhagy, de a kihívásokat inkább lehetőségeknek tekinted, akkor sokkal elégedettebb leszel, ráadásul sokkal könnyebben fel is dolgozhatod az ilyen eseményeket.

3. Maradj a pillanatban!

Elégedettnek lenni azzal, amid van azt jelenti, hogy a jelenben élsz. Semmi értelme a múltban elkövetett hibákon rágódni, el ne jött lehetőségek miatt szomorkodni vagy épp az eljövendő események miatt aggodalmaskodni. Ezek csak megzavarnak és eltávolítanak a jelentől. Márpedig minden, ami körülötted történik az a jelenben történik, összpontosíts hát te is arra!

4. Korlátozd a közösségi médiával töltött időd!

Sajnos mindannyiunk böngészőjében és telefonján megtalálható a „legjobb” eszköz, amivel könnyen másokkal hasonlíthatjuk össze magunkat – nevezetesen a Facebook, az Instagram és a hírességek videó bejegyzései. Ha azonban állandóan arra emlékeztetnek ezeken a platformokon, hogy mások milyen boldog, gazdag, kalandos és mókás életet élnek, ha olyan fotókat látsz folyamatosan, amelyek csak a szépet és a jót mutatják, akkor bizony nagy kihívás elégedettnek lenni. A közösségi média folyamatos görgetését és a celeb hírekre szánt időt csökkentve azonban gyorsan helyreállíthatod az egyensúlyt magadban.

5. Képzeld magad mások helyzetébe!

Ha úgy érzed, hogy minden elromlott az életedben és már teljesen kilátástalannak látod a helyzeted, akkor próbáld meg beleképzelni magad valaki más helyzetébe! Gondolj bele, hogy milyen lehet, amikor valakinek nincs hol laknia, nincs pénze élelmiszerre vagy nincs pénze befizetni a számláit. Amennyiben nehezen tudod beleképzelni magad mások helyzetébe és nyitott vagy rá, akkor önkénteskedhetsz is, így testközelből figyelheted meg a nálad rosszabb helyzetben lévőket. Azon túl pedig, hogy könnyebben belátod, vannak nálad nehezebb helyzetben élők is, a hasznosság érzeted is nőni fog. Jó lecke látni azt, hogy mennyire hálásak és elismerőek tudnak lenni, akiknek szinte semmijük sincs. Azonnal rá fogsz ébredni, hogy mennyi minden van, amiért igazán hálás lehetsz!

 
Legolvasottabb cikkeink
4 lapos szerelmi tarot jóslás

4 lapos szerelmi tarot jóslás

Vajon mit üzen számodra ma a szerelmi orákulum? Azonnal megtudhatod! Nem kell mást tenned, csak koncentrálj erőteljesen a kártyalapokra, és válassz egyet a 4 lap közül. Ezután máris olvashatod a jóslatod!

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Itt a napéjegyenlőség és a viharhold időszaka

Itt a napéjegyenlőség és a viharhold időszaka

Ahogy a mondás is tartja, a március olyan, akár egy oroszlán, de ha szerencsés vagy, akkor veled kezes bárány lesz. Beköszöntött az első tavaszi hónap, a napéjegyenlőség ideje. Ilyenkor kezd ébredezni a természet. Ahogy ebbe a szakaszba érkezik az év, elkezdődnek a nagy esőzések és a szürke égboltot is számtalanszor láthatod. A föld életet adó vízzel telik meg, ennek köszönhetően pedig elkezdődik a termesztés, és egy termékeny időszak köszönt be.

Bővebben »

Mi az, ami igazán nyomasztja a csillagjegyeket?

Mi az, ami igazán nyomasztja a csillagjegyeket?

Bármennyire is szeretnénk, az élet nem mindig móka és kacagás. Mindannyiunkra más dolgok vannak mélyebb hatással, és hogy esetünkben ez mit is takar, azt a csillagjegyünk nagyban befolyásolja. Azonban nem mindenkit visel meg ez vagy az ugyanolyan mértékben, ez egyénenként változik. Ha meg szeretnéd tudni, mi az, ami téged különösen hajlamos lehangolni, olvass tovább.

Bővebben »

 
Miként inspirálhatod az embereket? - A csillagjegyed elárulja!

Miként inspirálhatod az embereket? - A csillagjegyed elárulja!

Fontos, hogy legyenek hőseink, valamint olyan emberek, akik inspirálnak minket. Kell, hogy valakire fel tudjunk nézni, és hogy az a valaki segítsen nekünk eligazodni az élet ösvényein. Ha ilyen típusú csillagjegy vagy, végtelen módon gyakorolhatsz pozitív befolyást a körülötted lévőkre.

Bővebben »

 
Ezzel a természetfeletti ajándékkal bírsz a csillagjegyed szerint – Fedezd fel a szupererődet!

Ezzel a természetfeletti ajándékkal bírsz a csillagjegyed szerint – Fedezd fel a szupererődet!

Az az igazság, hogy mindenkinek van egy mágikus képessége, minden azon múlik, hogy ezt felfedezzük-e magunkban. Ha hiszel az asztrológiában, most megtudhatod, hogy a csillagjegyed alapján milyen erő birtokosa vagy.

Bővebben »

 
Íme, a személyes spirituális állatod a csillagjegyed szerint

Íme, a személyes spirituális állatod a csillagjegyed szerint

A személyes spirituális állatunk arra emlékeztet minket, hogy mik is vagyunk legbelül – az a részünk, ami egész életünkben csak szabadulni akar. Születésedtől kezdve jelen van, veled együtt lélegzik, és soha, egyetlen pillanatra sem hagy el.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Abrilla Szókimondó Jós

Abrilla

Cigánykártyával dolgozik és a tisztánlátás képességét is alkalmazza. Képességeit családi örökségként hozta magával.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0903 903 906 - Mellék: 410

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)

Ibolya Együttérző Jós

Ibolya

Asztrológus. Munkája célja, hogy a szabad akaratot is figyelembe véve segítse a hozzá fordulókat.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0903 903 906 - Mellék: 555

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)

Ivett Kártyák Jós

Ivett

30 éve foglalkozik magyar kártya jóslással. Specialitása a párkapcsolat és sorselemzés.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0903 903 906 - Mellék: 302

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)

Erika Együttérző Jós

Erika

Spirituális tanácsadó. Megérzéseivel segíti a hozzá fordulókat.Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0903 903 906 - Mellék: 300

0903 903 906 - 1,92 Euro/perc (a díj a TVA-t tartalmazza)